Kde je HHC legální?

HHC (neboli "hexahydrokanabinol") je konopný produkt, který si v poslední době získal oblibu jak u milovníků konopí, tak u úplných konopných nováčků. Stále však existují určité otázky ohledně jeho legálnosti a dostupnosti. V tomto článku se budeme zabývat tím, co je HHC, jak se liší od běžných konopných produktů, kde je v Evropě legální a kde si můžete koupit kvalitní HHC produkty. 

Fotky do reklam

Co je HHC?

HHC je syntetický kanabinoid, který je produktem konopí. Lze jej nalézt v některých zemích, které legalizovaly užívání marihuany pro lékařské účely, ale není legální všude.

HHC poprvé objevil americký chemik Roger Adams v roce 1944. Podařilo se mu totiž přidat molekulu vodíku do delta-9 THC. A tím vytvořil HHC

Co je HHC v porovnání s běžným konopím?

HHC je derivát konopí a obsahuje více THC než běžné konopí. HHC se používá již mnoho let, ale v Evropě se stal populárním teprve nedávno díky svým potenciálním schopnostem.

Jaké množství HHC je povoleno vlastnit? Je rozdíl mezi zeměmi EU a zbytkem Evropy?

Množství HHC, které je povoleno zakoupit, se v jednotlivých zemích liší. V některých zemích můžete nakoupit libovolné množství, zatímco v jiných je množství nakoupeného zboží najednou omezeno. Nizozemsko má jeden z nejvyšších limitů pro nákup konopných produktů obsahujících HHC, a to až 30 gramů na jednu transakci a 5 gramů na den (i když se to příští rok změní).

Mezi zeměmi EU a zbytkem Evropy existují také rozdíly, pokud jde o to, zda si můžete legálně zakoupit konopné produkty obsahující tuto látku.

Kde je HHC konopí legální?

HHC je v Evropské unii legální. To znamená, že držení, používání a nákup HHC je legální. Zde jsou nejnovější aktualizace:

HHC není zařazena na zelený seznam EU:

Zelený seznam - Seznam psychotropních látek pod mezinárodní kontrolou (Mezinárodní úřad pro kontrolu omamných látek (INCB)).

EMCDDA Monitor:

Dne 16. prosince 2022 začíná Evropské monitorovací centrum pro drogy a drogové závislosti (EMCDDA) monitorovat produkty HHC na trhu a v blízké budoucnosti mohou být vydány nové předpisy.

Polsko:

V Polsku je HHC od roku 2018 zařazen na seznam psychotropních látek skupiny I-P.

Litva:

Litevské oddělení pro kontrolu drog, tabáku a alkoholu zakázalo HHC dne 23. 11. 2022 rozhodnutím V-1724.

Rakousko:

Podle vysílání ministra zdravotnictví Johannese Raucha (Strana zelených) z 22. března 2023 je s tím konec. Od 23. března se na synteticky vyráběné produkty HHC budou vztahovat ustanovení zákona o nových psychoaktivních látkách. Výroba a prodej syntetické HHC je tedy v Rakousku zakázána.

Finsko:

HHC je zařazen na seznam nových psychotronických látek.

Česká republika:

HHC je u nás legální. (zatím)

Kde je HHC olej legální?

Olej HHC je ve většině zemí EU legální. Velká Británie, Francie, Rakousko, Nizozemsko (Holandsko) a Německo patří mezi země, které povolují používání oleje HHC pro lékařské účely. Olej HHC mohou používat lidé, kteří mají lékařský předpis k léčbě svých nemocí nebo onemocnění, jako je rakovina, HIV/AIDS, epilepsie a další.

Na rozdíl od jiných zemí, kde si můžete koupit CBD oleje online bez nutnosti lékařského předpisu (např. Austrálie), je důležité, abyste si před zakoupením tohoto produktu nechali schválit od svého lékaře, aby mohl rozhodnout, zda je vhodný pro váš zdravotní stav.

Kde lze získat HHC? Kde je hašiš HHC legální?

Hašiš je forma konopí, která byla stlačena do pevného bloku. Jeho název pochází z arabského slova pro trávu: "hašiš". Hašiš HHC se dodává v mnoha různých formách, včetně slisovaných bloků nebo koláčů; sypkého prášku; lepkavých krystalů zvaných charas; a dokonce i tekutých extraktů, jako je olej nebo tinktury.

Dobrou zprávou je, že od roku 1999 se všechny země EU dohodly, že si vzájemně povolí převážet až 10 gramů bez pokuty - pokud ovšem neprojdou celnicí na cestě někam jinam! To znamená, že pokud cestujete po Evropě s méně než 10 gramy hašiše u sebe, neměli byste mít žádné problémy - možná kromě toho, že vás zastaví zvědaví pohraničníci, kteří chtějí vědět, na co přesně se dívají.

Vyzkoušejte kvalitní HHC produkty

Doufáme, že vám tento článek pomohl lépe porozumět problematice HHC a jeho právnímu postavení v Evropě. Pokud máte další otázky, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit e-mailem nebo telefonicky. Máte-li zájem sami nějaké HHC produkty vyzkoušet, směle do toho! Na Kratomitu stále přidáváme nové a nové HHC hity z konopného trhu, tak ať vám nic neunikne

 

Adéla, Kratomit 

Zpět do obchodu