Kotvičník zemní - unikátní bylina pro muže i ženy

Tribulus terrestris (kotvičník zemní) je rostlina vyskytující se v mnoha částech světa, jako jsou Spojené státy americké, Jižní Amerika, Mexiko, Španělsko, Indie, Čína a Bulharsko. Bulharský kmen má jedinečné vlastnosti díky specifickému obsahu bioaktivních složek. Tato unikátní bylina má mnoho výhod, pojďme si je všechny podrobněji popsat.

Blackbird Illustration Wedding Facebook Event Cover (2)

Podle čeho poznáme kotvičník a kde roste?

Svůj název nese dle svého vzhledu, jelikož připomíná ježka nebo kotvu. Kotvičník má velice ostré plody, které se dostanou i skrze podrážku či pneumatiku. Ve volné přírodě ho můžeme najít také v Evropě a to konkrétně v evropské části Ruska, kde roste nejvíce. Kotvičník zemní poznáme hlavně kvůli jeho pestré žluté barvě. Roste na suchých, slunných až nehostinných stanovištích jako jsou stepi, polopouště, písky, ale i pastviny, kolem cest a rumiště, kde se poměrně rychle rozrůstá. Někdy je považován za rychle rostoucí plevel. Kotvičník je v našich klimatických podmínkách poměrně nenáročný na pěstování. Není to příliš náročná rostlina a roste ve volné půdě. 

Jaké látky v sobě kotvičník skrývá?

Kotvičník je známý pro svůj vysoký obsah rostlinných anabolických steroidů, které jsou souhrnně známé jako fytosteroly. 

Obsahuje mnoho dalších účinných látek:

  • saponiny
  • harman a harmin
  • alkaloidy
  • třísloviny
  • pryskyřice
  • sacharidy
  • steroly 

 Používá se převážně nať, ale i další části rostliny obsahují účinné látky, které mají pozitivní vliv na naše zdraví.

Jaké má kotvičník výhody pro naše zdraví?

Díky vysokému obsahu účinných látek je kotvičník považován za rostlinu všestrannou. Nejčastěji je vyhledáván pro své optimální účinky na zdraví a kondici mužů i žen. Záměrně se však pěstuje i pro výrobu doplňků určených převážně pro sportovce. Očekávané zdravotní účinky této rostliny jsou mnohem větší. Obecně lze doporučit pro celkovou stimulaci a správnou funkčnost organismu

Kotvičník jakožto přírodní viagra

Ano, čtete správně, na kotvičník můžete někdy narazit i pod tímto názvem. Důvodem jsou jeho účinky, jelikož u mužů udržuje hladinu testosteronu. Pozitivní vliv má také na ženský pohlavní hormon estrogen. Tato zázračná bylina může pomoci i ve vztahu.

Nakopávač pro sportovce

Kotvičník má další oblíbené využití a to u sportovců. Obsažené saponiny mají totiž optimální vliv na tvorbu testosteronu v mužském těle.

Způsoby užívání kotvičníku:

otvič

Zaujala vás tato unikátní rostlina? Vyzkoušejte ji nebo další podobné produkty na našem e-shopu.

 

Adéla, Kratomit

 

Zpět do obchodu