Chyby, kterým se vyhnout při používání THCP-O

THCP-O neboli přesněji Tetrahydrocannabiforol-O acetát je synteticky upravený kanabinoid, který můžeme zařadit mezi nové a ne zcela prozkoumané látky. Jedná se o derivát THCP (Tetrahydrocannabiphorolu). THCP má podobné složení a strukturu jako známější THC. Na rozdíl od THC má THCP delší alkylový postranní řetězec a to mu dává větší afinitu k receptorům CB1 a CB2, díky tomu může mít silnější a více dlouhotrvající účinky než běžné THC.

SUPER THC

Je známo, žev účinky THCP-O jsou až 33x silnější než u THC, proto si THCP-O získalo různé přezdívky, jako jsou Mega THC nebo THC-Power. Pokud bychom si to chtěli představit, tak THCP-O můžeme vnímat jako THC na steroidech. Jedná se o velice silnou látku a proto je potřeba si uvědomit pár věcí před samotným užíváním a být si tak vědom jeho účinků i možných vedlejších účinků.

Vyhnout se chybám a dodržovat těchto rad, které si zmíníme níže nám může pomoci užít si zážitek a zkušenost s THCP-O bezpečněji a příjemněji. Ať už jste ve světě kanabinoidů nováček nebo zkušený uživatel, být opatrný a informovaný je vždy dobrý nápad.

1. Neznalost síly THCP-O

Bylo již už zmíněno, že se jedná o silnou látku. Není proto ideální předpokládat, že THCP-O bude mít stejnou účinnost jako THC. Účinky THCP-O jsou o mnoho silnější a účinnější a proto je třeba dbát opatrnosti při užívání této látky.

Je proto doporučeno začít s menším množstvím po nízkých dávkách a postupně zvyšovat podle své potřeby a tolerance. Díky tomu se vyhnete nadměrným psychoaktivním účinkům a zvlášť nežádoucích účinků.

2. Nedostatečná informovanost

Už teď, když si pročítáte tento článek, získáváte informace a minimalizujete riziko neinformovanosti.

Je velkou chybou jít do užívání kanabinoidů naslepo. Je důležité být informovaný, obzvlášť pokud jde o silnější látku. Je dobré a užitečné být předem obeznámen o co se jedná a díky tomu si zážitek užít, a to co nejvíce bez zbytečných vedljších a nepříjemných účinků, které mohou nastat. Je důležité provést i sám výzkum o účincích, a i o těch nežádoucích.

3. Míchání s jinými látkami

Míchání s jinými látkami nám může přihodit nepříjemnou zkušenost a zkazit nám tak zážitek, zejména nás to může přihodit do nežádoucí situace. Toto „pravidlo“, tzn. nekombinovat prychoaktivní látky se netýká pouze tohoto kanabinoidu, ale prakticky u všech. Kombinace například s alkoholem může vyvolat nepředvídatelné účinky, které mohou být nebezpečné. Nejlepší rada je tedy vyhnout se v kombinování THCP-O s jinými psychoaktivními látkami, především pokud si uživatel není vědom společných účinků těchto látek, může být pak nemile překvapen.

4. Nesprávné dávkování

Nejčastější chybou, obzvlášť pro začátečníky je odhadování dávky „od oka“. To může vést k nesprávnému dávkování a ovlivnit účinnost a pravděpodobnost vedlejších účinků. Při dávkování si můžete pomoct přesným dávkovacím zařízením, jako je váha, tak abyste si byli jisti dávkou, kterou máte v plánu použít. 

5. Ignorace právního statusu

Ověřit si, jestli je THCP-O legální v určité zemi, kde tuto látku chcete užívat, je pro nás velmi důležité a zároveň klíčové. Je nutné se ujistit, že THCP-O používáte v souladu s místními zákony a předpisy. Právní status se může u různých kanabinoidů lišit a každá země to může mít nastaveno jinak. Poslední věc, co potřebujete je problém se zákonem kvůli nedostatečnému zjištění informací. Zabere vám to chvilku a předejdete tak nepříjemné situaci a budete informováni.

6. Skladování

Možná pro někoho jasné, ale pro někoho to může být novinkou. Je třeba zdůraznit, že i skladování v nevhodných podmínkách můžou mít vliv na účinnost a stabilitu této látky. THCP-O je doporučeno skladovat na chladném, tmavém a především suchém místě, aby byla zajištěna jeho dlouhodobá stabilita. Proto skladování ve vhlkém a teplém prostředí není optimální možnost.

7. Podcenění vedlejších účinků

Jedná se o silnou látku se silnými účinky, proto je i větší pravděpodobnost silnějších vedlejších účinků. Každý jsme jiný a jinak reagujeme, máme jinou toleranci, a to je nutné přizpůsobit i při užívání THCP-O a být si vědom toho, jaké nežádoucí účinky by mohly nastat. Sledujte, jak se cítíte a pokud něco nebude v pořádku, dejte si pauzu. Vaše tělo vám řekne, co potřebujete.

8. Hydratace

Jeden z nejčastějších nežádoucích účinků je pocit sucha v ústech a ten nepociťujeme pro nic za nic. Je nutné našemu tělu dodat výživu před i po užití THCP-O. Díky tomu, že budete hydratování a mít správný příjem živin, vaše tělo bude lépe zvládat účinky kanabinoidů a zase se takto můžete vyvarovat i vedlejším účinkům, které mohou být nepříjemné. 

9. Čas a místo užití THCP-O

Chybou je, když tuto látku použijete v nevhodném prostředím nebo v situaci, která nastala. THCP-O může ovlivnit vaše vnímání, náladu a vůbec fungování vaší mysli a těla. Ujistěte se tedy, že THCP-O používáte v bezpečném a pohodlném prostředí, kde můžete být v klidu. Je to klíčové pro to, abyste se neocitli v nepříjemné situaci, kdy nebudete schopni reagovat a správně vnímat.

10. Znát své limity

Jedna z největších chyb je překročit svůj limit a skočit do toho po hlavě. Buďme zodpovědní a užít si bezpečný zážitek a hlavně zkušenost s THCP-O naplno se správným dávkováním, která je odvozená od naší tolerance. Je důležité vnímat své tělo a sledovat jeho reakce a podle toho si určit své vlastní limity. Být opatrný je klíč ke správnému užívání THCP-O, každý máme svůj vlastní limit, jelikož každý jsme jiný. Nezapomínejte tedy na respekt ke kanabinoidům, mohou být nepředvídatelní, především u THCP-O.

Zpět do obchodu