10 překvapivých faktů o THCP-O, které jste nevěděli

THCP-O (Tetrahydrocannabiforol-O acetát) je nový kanabinoid odvozený od THCP a to získáním OH skupiny acetylací. Má podobnou strukturu jako známější kanabinoid THC, který se přirozeně nachází v rostlině konopí. Čím se ale THCP-O liší od jiných kanabinoidů a co je na něm jedinečné?

1. Účinky THCP-O jsou až 33x silnější než u THC

Můžeme se trošku ponořit do fantazie a představit si, že THCP-O pro nás může vypadat jako THC na steroidech. To nám může přinést o dost intenzivnější zážitek. Některé zkušenosti uživatelů říkají, že i malé dávky tohoto Super THC mohou způsobit velmi silné účinky. Proto je pro lidi, kteří hledají silnější prožitkem velice zajímavý než ostatní kanabinoidy.

Nicméně je třeba si uvědomit, že každý je individuální a každý má jinou toleranci, která se reflektuje na účincích a jejich intenzitě.

2. Rychlejší nástup účinků

Díky své chemické úpravě se náběh účinků o dost zkracuje. U THC může trvat až hodinu, něž pocítíte jeho plný účinek, zatímco THCP-O může začít působit už během 15 minut.

3. Dlouhotrvající účinky

Uživatelé popisují své zkušenosti s THCP-O jako intenzivní ale zároveň dlouhotrvající zážitek. Záleží obzvlášť na metodě užití a od toho se bude odvíjet, jak nástup, tak i délka trvání účinků. U inhalace neboli kouření a vaporizace dochází k rychlejšímu nástupu a účinky mohou trvat několik hodin. Podle většiny uživatelů se uvádí, že psychoaktivní účinky mohou trvat 4-6 hodin nebo i déle, ale pocit relaxace a euforie může přetrvat ještě déle. U jedlých produktů může být start delší, ale účinky mohou trvat až 6-8 hodin nebo více.

4. Výzkumné dobrodružství a zábavná neznámá

Je důležité si uvědomit, že THCP-O se začíná teprve zkoumat. Dalo by se říct, že se jedná o objevování neprobádané země v oblasti konopí. Zatím se nacházíme na začátku jeho vědeckého příběhu, takže je to trochu jako hraní si s ohněm. Je nutné být opatrný při užívání a nezapomínat na bezpečnost. Studie na dlouhodobé účinky THCP-O jsou teprve na startu, proto je doporučené přistupovat k tomuto supermanovi s rozvahou.

Jedná se o novou a vcelku neznámou látku, což z THCP-O dělá tajemný prvek pro ty, kteří rádi objevují nové zážitky. Užívání THCP-O a zároveň zkoumání jeho účinků můžeme vnímat jako dobrodružnou výpravu do neznáma, kde každá zkušenost může mít své kouzlo a být jedinečná.

5. Syntetická magie

Podobně jako jiné kanabinoidy se i THCP-O ve své míře nachází v přírodě. Nicméně v rostlině konopí se vyskytuje v opravdu malém množství. Kvůli tomu se jedná o produkt vědy a laboratorních kouzel, což ho činí jedinečným. THCP-O, jak už bylo zmíněno, se vytváří pomocí acetylace OH skupiny. V překladu to znamená, že se jedná o chemickou variantu THCP, která je odvozená od známějšího kanabinoidu THC, což je hlavní psychoaktivní složka konopí.

6. Potenciál pro medicínu

Někteří vědci se domnívají, že THCP-O by mohlo mít obrovský terapeutický potenciál, který může pomoci při léčbě různých zdravotních problémů. Může se jednat například o léčbu neurologických poruch. Je nicméně potřeba dalších studií na potvrzení těchto hypotéz. Nicméně na základě zkušeností uživatelů má THCP-O intenzivní relaxační účinky, které dokážou tlumit bolest.

7. Budoucnost v potravinách

Zájem o tuto fascinující látku roste a to rychlým tempem. Proto není vyloučeno, že THCP-O se v budoucnu může objevit i v některých potravinách a nápojích, podobně jako ostatní kanabinoidy. Je tedy otázkou a překvapením, zda a jakým způsobem nám THCP-O přinese novinky v oblasti konopné gastronomie.

8. Negativní test?

Co může být pozitivním a bezproblémovým přínosem je to, že běžný test na drogy THCP-O nezachytí. THCP-O je sice podobný THC, ale obsahuje odlišnou látku, tím pádem test není navržen na tento typ látky a díky tomu test vyjde negativní.

9. Unikátní zážitky

Bylo již řečeno, že THC a THCP-O v sobě nesou rozdíly, jak v chemickém složení, tak i v účincích, a především v zážitcích. Užívání THCP-O nám může přinést zcela odlišné zážitky než právě běžné THC. Uživatelé popisují mnohem intenzivnější vizuální i zvukové vjemy, což může zpestřit a obohatit dosavadní zkušenosti a přinést nás do nové dimenze vnímání.

10. Vyšší pozitivní účinky = vyšší riziko velejších účinků

Jak se již ukázalo, THCP-O je silnou látkou, která zvyšuje intenzitu účinků. Při nadměrném množství se, ale můžeme setkat i s intenzivnějšími nežádoucími účinky. THCP-O dokáže zaskočit i běžné uživatele konopí, proto se musí brát ohled na opatrnost, především u začátečníků.

Proto si na závěr si na závěr zmíníme doporučení, a to začínat s THCP-O po menších dávkách, být při užívání opatrný a vyhnout se tak co nejvíce vedlejším nežádoucím účinkům.

Zpět do obchodu