Co je to HHCPO a jaké má efekty?

HHCP-O neboli Hexahydrocannabiforol-O acetát je chemicky modifikovaná forma kanabinoidu HHCP. Patří tím pádem do rodiny syntetických kanabinoidů, což znamená, že se v přírodě přirozeně nevyskytuje, ale je potřeba ho vyrobit pomocí laboratorních postupů.

HHCP-O tedy pochází z HHCP, jehož základ je dobře známé HHC, které vzniká na bázi molekul CBD. HHCP-O pak vzniklo acetylací a to může mít vliv na to, jak se tato látka absorbuje a metabolizuje v těle. Může zvýšit její stabilitu, ale také především účinnost.

Jaké jsou účinky HHCP-O?

U HHCP-O se můžeme setkat, jak s psychoaktivními účinky, tak i s terapeutickými účinky jako u většiny kanabinoidů. Jak již ale bylo řečeno liší se účinností, a tedy mají silnější účinky.

Vzhledem k chemickému složení se předpokládá, že HHCP-O může mít silnější psychoaktivní účinky než HHCP a běžné THC. Mezi tyto účinky si můžeme představit intenzivnější euforii, relaxaci a změněné vnímání času i prostoru.

Většina kanabinoidů poskytuje terapeutické účinky, nicméně právě u HHCP-O můžeme tyto účinky pocítit intenzivněji. Může nám pomoci při bolesti a poskytnout nám úlevu a funguje jako prevence proti tvorbě zánětů v těle.

Zajímavé je, že HHCP-O má podobné účinky jako některá anxiolytika, což jsou léky předepisovány proti úzkostem. Pomáhá tedy minimalizovat stres i úzkosti. Mezi další účinky patří relaxace, která nám může přispět ke kvalitnějšímu spánku, a to právě díky uklidňujícím účinkům. Stimuluje organismus a pomáhá uvolnit svalové napětí, díky tomu zrychluje usínání. Nicméně je třeba dbát na množství dávek, protože při nadměrném množství působí opačně. Proto podobně jako u ostatních kanabinoidech je nutné začínat s menšími dávkami.

HHCP-O řadíme mezi relativně nový kanabinoid a neexistuje tolik výzkumů o jeho účincích a dlouhodobých dopadech. Proto zmiňované účinky jsou odvozené od zkušeností samotných uživatelů.

Existují vedlejší účinky?

Vedlejší účinky jsou většinou u kanabinoidů podobné, liší se pak nejvíce v intezitě a účinnosti látky. Mezi nejčastější vedlejší účinky patří červené oči, sucho v ústech a zvýšená chuť k jídlu. Při nadměrném množství je možné se setkat s halucinacemi a paranoiou, proto by uživatelé měli být s dávkováním opatrní. Je nejlepší vyhnout se nadměrnému množství a předejít, tak co nejvíce nežádoucím účinkům.

Dávkování HHCP-O

Dávkování u všech kanabinoidů je důležité a může být klíčové, jak pro pozitivní účinky, tak i pro ty nežádoucí. Proto je nutné klást důraz na opatrnosti při dávkování. Především pokud jste začátečníci, je nejlepší vždy začít s menší dávkou. Každý organismus reaguje odlišně a každý má jinou toleranci, proto tomu musíme přizpůsobit dávkování.

HHCP-O produkty

Dostupnost a užívání HHCP-O je různorodá a na trhu můžeme najít spoustu alternativ. Nejoblíbenější výrobky s HHCP-O je jednorázový vaporizér nebo vaporizér s možností doplnění příchutě a dobíjení, což většina uživatelů více preferuje. Další možností jsou konopné květy, které jsou infuzovány HHCP-O extraktem. U všech těchto typů je možnost různých příchutí, které mohou být osvěžením účinků.

 

 

 

Na závěr a k shrnutí, HHCP-O je nová verze HHCP. Má silnější a déle trvající účinky než zmiňované HHCP díky acetylaci, která zlepšuje účinnost základních funkcí. Je možné, že dlouhodobé užívání HHCP-O vytvoří vyšší toleranci k ostatním kanabinoidům. Kvůli omezenému výzkumu je však důležité k jeho užívání přistupovat s opatrností.

Zpět do obchodu