Jak vznikl kratom (Mitragyna speciosa): Od divoké přírody k moderním tabletám

Mitragyna speciosa, která je široce známá jako kratom, je rostlina z rodu Rubiaceae, která je původem z jihovýchodní Asie. Vyskytuje se především v Thajsku, Malajsii, Indonésii a Papua Nové Guineji, kde je velmi ceněná pro své unikátní vlastnosti.

 

Co to je kratom (Mitragyna Speciosa)?

Jedná se o tropický stálezelený strom, který může dorůst do výšky až 25 metrů. Jeho listy, známé jako listy kratomu, jsou velmi charakteristické. Jsou zelené, vejčité, lesklé a mohou měřit až 20 cm na délku a 12 cm na šířku. Dnes z těchto zázračných listů můžeme získat kratomové tablety a kratom v prášku, které dnes mnoho lidí po celém světě používá.

Vznik kratomu

Ačkoli přesné období vzniku kratomu není známo, věří se, že tento druh rostlin se vyvinul před několika miliony let v tropických deštných pralesích jihovýchodní Asie. Kratom byl objeven v 19. století evropskými botaniky, kteří prozkoumávali flóru této oblasti. Jméno "Mitragyna speciosa" bylo rostlině přiřazeno v roce 1839 od botanika Pietera Willem Korthalsa, který pracoval pro Nizozemskou východoindickou společnost.

Kratom a domorodci

Již po staletí, kratom užívali domorodci jihovýchodní Asie v jejich každodenním životě. Listy kratomu tradičně žvýkali nebo je sušili a připravovali jako tradiční čaj. V místní kultuře byl kratom hodnocen pro své specifické vlastnosti a stal se součástí mnoha rituálů a zvyků.

Moderní kratom farma

S rostoucím zájmem o kratom po celém světě se začaly objevovat specializované kratom farmy, zejména v jeho původních zemích. Tyto farmy jsou navrženy tak, aby podporovaly optimální růst a vývoj rostlin kratomu.

Kratom prášek a kratom tablety, které jsou dnes běžně k dispozici na trhu, jsou obvykle vyrobeny z listů sklizených z těchto farem. Proces přeměny listů kratomu na tyto produkty je pečlivě kontrolován, aby se zajistila jejich kvalita a čistota.

Pravidlem bývá pro práci s kratomem GMP certifikát a maximální hygienické podmínky. Těchto zásad se držíme ve společnosti Kratomit a chceme vám přinášet jen to nejlepší.

 

Kratom, původem z tropických pralesů jihovýchodní Asie, prošel dlouhou cestou od svého vzniku po miliony let zpět až po moderní kratom farmy, z nichž jsou vyráběny produkty jako: kratom tablety, kratom prášek, kratom extrakt, kratom čaj, a dokonce již dnes v Asii kratom beer. Jeho jedinečné vlastnosti byly ceněny domorodci již po staletí a nyní se stává stále více uznávaným po celém světě.

 

Martin, Kratomit

Zpět do obchodu