Kratom zajímavosti: Víte o kratomu vše?

Kratom (Mitragyna speciosa) je tropický strom původem z jihovýchodní Asie, jehož listy jsou v této oblasti využívány již po staletí pro své léčivé a stimulační vlastnosti. Tento strom, který je přirozeně rozšířený zejména v Thajsku, Indonésii, Malajsii a dalších okolních regionech, se stal důležitou součástí tradiční medicíny a kultury v této části světa. Víte ale o kratomu i ostatní informace? O tom si povíme v tomto článku!

Bílé dvoukřídlé okno 120×120 cm-11

Zajímavosti o kratomu:

  • Kratom, tradičně známý jako potenciálně léčivá rostlina v jihovýchodní Asii, má hluboké kořeny sahající až do 19. století, kdy byl používán k léčbě široké škály zdravotních obtíží, jako jsou bolesti, úzkost, únavu a další.
  • Svět kratomu je bohatý a rozmanitý, s více než 40 druhy, z nichž každý má své specifické vlastnosti a charakteristiky, což přispívá k jeho různorodosti a flexibilitě v různých aplikacích.
  • Obvyklým typem kratomu je kratom prášek, poté také například kratom tablety či úplná novinka ovocný kratom. Tyto formy umožňují rychlý a efektivní způsob použití kratomu.
  • Účinky kratomu jsou proměnlivé a závisí na mnoha faktorech, včetně druhu, dávky a individuální tolerance. Mohou naskytnout jak stimulační, tak relaxační efekty, což umožňuje širokou škálu možností pro uživatele. 
  • Jeho potenciál v potenciální léčbě bolesti, úzkosti, deprese a dalších zdravotních obtíží z něj činí zajímavou alternativu k tradiční léčbě.

Druhy kratomu:

  • Zelený kratom: Zelené kratomy jsou obvykle nejvšestrannější a vyvážené. U nás najdete například Zelený Kratom Green Entikong nebo Zelený Kratom Green Maeng-da
  • Červený kratom: Červené kratomy jsou obvykle více relaxační a sedativní. V naší sekci červený kratom najdete varianty tohoto kratomu.
  • Bílý kratom: Bílé kratomy jsou obvykle více stimulační a energetizující, a proto se hodí pro zlepšení nálady a koncentrace. 
  • Žlutý kratom: Žluté kratomy se nacházejí mezi zelenými a červenými kratomy, s potenciálně mírně stimulačními a relaxačními účinky na pohodu. 

Proč je kratom legální?

Kratom je legální díky svému historickému využití v tradičních kulturách jihovýchodní Asie a absence důkazů o přímém zdravotním ohrožení. Navíc studie naznačují, že má potenciál pomoci lidem s řadou potíží. Regulace a monitorování prodeje a užívání mohou zajistit bezpečné používání tohoto přírodního produktu.

Objevte náš kratom!

Na našem e-shopu Kratomit naleznete široký výběr druhů kratomu v různých formách, včetně prášku, tablet a edibles. Naše produkty jsou pečlivě vybrané a zajišťujeme jejich kvalitu a čerstvost. Vedeme si za cíl poskytovat našim zákazníkům to nejlepší, a proto spolupracujeme pouze s důvěryhodnými dodavateli. Díky naší široké škále produktů si můžete vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vám a vašim potřebám a preferencím. Bez ohledu na to, zda hledáte něco na relaxaci či úlevu, Kratomit má pro vás to pravé. Prohlédněte si náš e-shop a objevte sílu kratomu!

Zpět do obchodu