Historie a původ kratomu

Na počátku 20. století si kratom začal získávat oblibu jako suplement mezi dělnickou třídou v jihovýchodní Asii. Často byl používán ve společenském prostředí, například během vesnických oslav nebo po dlouhém dni v práci. Rekreační využití kratomu se nadále šířilo po celé jihovýchodní Asii, přičemž zvláštní oblibu této látky projevovala mladší generace.

 

Jaká je historie kratomu?

Kratom, také známý jako Mitragyna speciosa, je strom původem z jihovýchodní Asie, který se po staletí používá k rekreačním a energickým účelům. Listy stromu kratomu byly žvýkány nebo uvařeny do čaje místními obyvateli jihovýchodní Asie. Koncem 20. století si kratom získal pozornost v západním světě jako alternativa k tradičním lékům proti bolesti. Mnoho lidí se obrátilo na kratom jako na způsob, jak být v životě úspěšnější, motivovanější a koncetrovanější. Kratom také získával na popularitě jako prostředek na zvýšení energie a soustředění.

Zatímco některé země zakázaly kratom kvůli obavám o jeho bezpečnost a regulaci, mnozí zastánci kratomu tvrdí, že látka je bezpečná, pokud je používána zodpovědně a má četné výhody. Jako takový je kratom stále populární mezi lidmi po celém světě a jeho popularita stále roste.

Závěrem lze říci, že kratom má bohatou historii a po staletí se používá k mnoha účelům v jihovýchodní Asii. Jeho rostoucí popularita v západním světě jako prostředek na zlepšení nálady zdůrazňuje jeho všestrannost a užitečnost. Jak stále více lidí v západním světě objevuje výhody kratomu, poptávka po kratomu se zvyšuje. To vedlo k obavám o udržitelnost produkce kratomu a jeho samotný dopad na životní prostředí v jihovýchodní Asii. Některé společnosti začaly zavádět udržitelné a etické postupy, aby zajistily, že kratom je vyráběn způsobem, který je jak ekologicky, tak sociálně odpovědný. 

Výzkum kratomu:

Výzkum potenciálních přínosů kratomu pokračuje a studie ukázaly slibné výsledky v mnoha oblastech běžného i pracovního života. K plnému pochopení kratomu a jeho dlouhodobé bezpečnosti je však zapotřebí další výzkum kratomu.

S bohatou historií a rostoucí sledovaností v západním světě bude kratom pravděpodobně i nadále předmětem zájmu a diskuzí v nadcházejících letech

 

Martin, Kratomit

Zpět do obchodu