Jak připravit kratomový čaj?

Kratomový čaj je tradiční způsob užívání kratomu a má bohatou historii v jihovýchodní Asii. Aktuálně patří k jedním z nejoblíbenějších způsobů konzumace této rostliny.

2_3

 

Jaký je postup přípravy?

Je několik možností, jak kratomový čaj připravit. Nicméně mezi základní a zároveň nejjednodušší metodu patří louhování. Nejprve si listy kratomu připravíme, a to tím způsobem, že tyto listy rozemeleme na menší kousky.

Až jsou listy připravené, je čas přivést vodu k varu a do vroucí vody pak vložíme mleté listy. Čaj vaříme na mírném ohni po dobu 15 až 20 minut a necháme luhovat. Poté čaj přecedíme a tím odstraníme zbytky listů. Když základ čaje máme hotový, je pak na nás, jak si kratomový čaj dochutíme. Doporučujeme použít například med nebo citron pro lepší chuť. Čaj by se měl pít pomalu a po malém množství, jelikož jeho účinky mohou být silnější, zejména pro začátečníky.

Už bylo zmíněno, že způsobů přípravy kratomového čaje je několik a každá mětoda může ovlivnit, jak chuť čaje, tak i sílu účinků. Je zde možnost experimentování a pomocí toho lze najít nejvhodnější metodu, která bude vyhovovat našim individuálním preferencím. Další metody přípravy čaje jsou například vaření v mléce nebo existuje také forma ledového kratomového čaje pro osvěžení. Při přípravě můžeme využít kreativitu a již zmiňované experimentování využít i s příchutěmi. Je možné přidat různé bylinky jako je zázvor, meduňka či máta, dále lze přidat i koření, například skořici. Toto může pomoci najít ideální kombinaci pro každého.

Co je důležité vědět?

Pro přípravu je důležité zvolit si správnou dávku, kterou je nutné přizpůsobit svým zkušenostem s kratomem, toleranci, ale také požadovaným účinkům. Doporučujeme začít s nižší dávkou a postupně zvyšovat podle potřeby. U konzumace kratomu jakéhokoliv způsobu užívání je důležité respektovat doporučené dávkování a vyhnout se, tak nadměrnému užívání a to samé platí i u přípravy kratomového čaje. Každý má svou individuální toleranci, proto množství užívání kratomu tomu nutné přizpůsobit. Dále je klíčová kvalita listů a hraje důležitou roli v chuti a účinnosti čaje. Čerstvé a hlavně kvalitní listy nám mohou přinést lepší chuť, ale i možnost dosáhnutí lepších účinků.

Proč zvolit právě formu čaje a jak se liší jeho účinky od jiných forem konzumace kratomu?

Užíváním kratomu ve formě čaje můžeme dosáhnout mírnějších a dlouhotrvajících účinků než právě u jiných forem konzumace, jako je například prášek. Kratomový čaj může poskytnout více energie, zvýší koncentraci a naopak sníží stres.

Kratomový čaj je prospěšným a fascinujícím nápojem, který je přizpůsobitelný při individuálních preferencích. Je důležité respektovat naše tělo, sledovat reakce a dodržovat doporučené dávky, aby se předešlo nepříjemným účinkům.

 

Zpět do obchodu