Kratom v kosmetice: Zázračná ingredience nebo jen humbuk?

Zajímá vás, jak může kratom revolucionalizovat vaši péči o pleť? S rostoucím zájmem o přírodní produkty se kratom stává středem pozornosti v kosmetickém průmyslu. Ale co přesně kratom v kosmetice nabízí a jaké jsou jeho skutečné výhody? V tomto článku se podíváme na účinky kratomu na pleť a zjistíme, zda je to budoucnost kosmetiky nebo pouhý mýtus. Jedná se o čistě informativní článek.

kratom kostmetika

Kratom pod lupou aneb co říkají studie a experti

Prvně se pojďme podívat na volně dostupné a poněkud více ověřené a oficiální informace, než často jinde uslyšíte.

Za zmínku určitě stojí článek na webu Dr. Michele Ross, který pojednává o pěti hlavních přínosech kosmetiky s přídavkem kratomu:

  • Vyrovnaný tón pleti - Kratom pomáhá dosáhnout hladkého a jednotného odstínu pleti.
  • Léčba zánětů a svědění - Kratom má protizánětlivé vlastnosti a může pomoci zmírnit svědění spojené s kožními problémy.
  • Prevence známek stárnutí - Antioxidanty v kratomu mohou pomoci předcházet vzniku vrásek.
  • Minimalizace nepravidelností pleti - Kratom může pomoci řešit problémy s nerovnoměrným zabarvením pleti.
  • Zlepšení celkové péče o pleť - Přidání kratomu do kosmetických produktů může vylepšit stávající rutinu péče o pleť.

Na platformě LinkedIn pak byl zveřejněn článek americké žurnalistky Emmy Wilson, který zmiňuje následující: 

  • Zpomaluje stárnutí: Antioxidanty v kratomu bojují proti volným radikálům, čímž zpomalují tvorbu vrásek.
  • Vyrovnaný tón pleti: Odstraňuje odumřelé kožní buňky, podporuje hladký a rovnoměrný odstín pleti.
  • Redukce skvrn na pleti: Zlepšuje krevní oběh a podporuje obnovu zdravých kožních buněk.
  • Prevence mastnoty: Antimikrobiální účinky pomáhají udržovat pleť zdravou a bez nadměrného mazání.
  • Boj proti akné: Antibakteriální vlastnosti kratomu mohou pomáhat v redukci akné.

Pozoruhodné a inspirativní je rozhodnutí vlády Thajska, země, kde kratom roste. V článku na webu Personal Care Insights se píše tohle:

  • Thajská vláda legalizovala použití listů kratomu v kosmetických produktech podle Zákona o rostlině kratom.
  • Po vyřazení z seznamu narkotik se odráží snaha uznat jeho potenciální přínosy.
  • Thajská správa potravin a léčiv (TFDA) klade důraz na veřejnou bezpečnost a stanovuje pravidla pro konzumaci a prodej produktů s kratomem.
  • Existují omezení pro ochranu mladistvých, těhotných a kojících žen a specifická místa jako školy a parky.
  • Zákon podporuje další výzkum kratomu, zejména na vysokých školách, přičemž striktně zakazuje jeho propagaci v kombinaci s narkotiky.

Budoucnost kosmetiky nebo jen hokus pokus?

Každý z nás využívá nějaké druhy kosmetických produktů, v USA a západních částech Evropy se usilovně pracuje o využití kratomu v kosmetice, jako pleťové masky, krémy, hydratační gely apod.

V průběhu let se zlepšování a vzestupný způsob života přiměl jednotlivce využívat spoustu nespoutaných věcí. To může dokonce zahrnovat kosmetiku používanou ke zlepšení vzhledu. Make-up může být použit k dodání svěžesti naší tváři. 

Mnoho lidí používá kosmetiku, která jim dodá pozitivní vzhled a povzbudí jejich inspiraci po celý den. Vzhledem k rostoucím změnám životního prostředí a rychlému životu většina lidí trpí kožními problémy. 

Často se obracejí na nejlepší produkty péče o pleť na trhu, aby jim pomohly tyto problémy odstranit. Ale tyto produkty jsou umělé a plné chemikálií, které způsobují vedlejší účinky, které mohou poškodit vaše tělo mnoha dalšími způsoby. Zde přichází na scénu kratom.

Kratom je známá rostlina, kterou dnes na trhu najdete. Mnoho jednotlivců zjistilo, že kratom má četné výhody; péče o pleť je jednou z nich.

Kosmetické roztoky s obsahem kratomu mohou zlepšit váš režim péče o pleť, ať už je vaším cílem vyrovnat tón pleti nebo ji udržet zdravou a hydratovanou.

Pojďme si vypsat detailněji, jaké výhody na pleť by mohl kratom mít. Údaje jsou založeny na volně dostupných informacích, ovšem je potřeba je brát s rezervou. Bohužel zatím nebylo uskutečněno moc studií o kratomu, obzvláště na toto téma, takže bychom určitě nikoho nechtěli nabádat, aby se těmito informacemi řídil.

kratom kostmetika (1)

Některé z kosmetických výhod kratomu jsou:

1. Kratom zabraňuje stárnutí:

Vrásky na obličeji jsou jedním z prvních příznaků, které vypovídají o stárnutí. Kratom může pomoci snížit výskyt vrásek, které se v průběhu času jemně tvoří v koutcích vašich očí a na tvářích. Vrásky vznikají v důsledku reaktivity pokožky na volné radikály, které se hromadí na horní části epidermis. Kratom může pomoci zabránit těmto volným radikálům ve špatné interakci s pokožkou a způsobovat linky a vrásky. Antioxidační vlastnosti byliny z ní dělají ideální pro léčení a prevenci vrásek na převládajících místech. Kratom obsahuje cukr zvaný rhamnóza , u kterého bylo prokázáno, že snižuje známky chřadnutí a udržuje epidermis svěží. Můžete také vyzkoušet výhody bílé maeng da , abyste se vypořádali s únavou. Spolu se zmírněním známek stárnutí má tento kmen několik vlastností zlepšujících náladu a energizující vlastnosti, které vám dodají zářivou pleť.

2. Kratom pomáhá léčit svědění a záněty kůže:

Mnoho uživatelů kratomu uvádí, že produkty péče o pleť s obsahem kratomu mohou pomoci se zánětem , což je příjemný bonus pro péči o krásu každého člověka. Kvůli protizánětlivým účinkům kratomu může mnoho lidí využít bylinu ke zklidnění pokožky. Kromě toho bylo prokázáno, že kratom zmírňuje svědění spojené s pupínky. Suchá pokožka, zejména během mrazivého počasí, může způsobit nepohodlí a podráždění pokožky. Je známo, že Kratom pomáhá při podráždění a pomáhá vám získat zářící a zdravou pokožku .

3. Kratom sjednotí tón vaší pleti:

Je zcela normální, že lidé chtějí hladký, rovnoměrný tón pleti. Kratom je přírodní bylina, která vám může pomoci dosáhnout rovnoměrnějšího tónu pleti tím, že zajistí, aby kožní tkáně dostávaly správnou výživu a eliminovaly odumřelé kožní buňky. Mezi jednoduché možnosti, jak zahrnout kratom do svého kosmetického režimu, patří čisticí prostředky s kratomem a cukrové kúry. S produkty na bázi kratomu získáte obratem zpět zdravý tón pleti.

4. Kratom zabraňuje mastnému obličeji:

Jsou chvíle, kdy se váš obličej zdá mastný a lepkavý, zvláště když je vystaven slunečnímu záření. Přestože mastný obličej není zdraví škodlivý, může narušit váš celkový vzhled. Kratom zabraňuje ukládání tuků a olejů v těle a zajišťuje, že budete mít pouze použitelné oleje a žádné nadbytečné. Výsledkem je krásná, vyživená pleť bez velkého množství mastnoty. Když užíváte kratom, podporuje tok krve do pokožky a zaručuje, že vaše pokožka je vždy zdravá a atraktivní.

5. Kratom pomáhá minimalizovat nerovnoměrnost:

Neočekávaná skvrnitost je dalším typickým kožním problémem, kterým trpí mnoho lidí. Začleněním kratomu do několika kosmetických produktů, které používáte, se možná budete moci zbavit barevných třásní. Protizánětlivé vlastnosti kratomu snižují vyrážky a zvyšují průtok krve, což pomáhá minimalizovat skvrny na kůži. Existuje mnoho metod, jak využít kratom ke zmírnění obav z nerovnoměrnosti, včetně kratomem napuštěného hydratačního krému a tělových mycích prostředků.

6. Kratom pomáhá bojovat proti bakteriím způsobujícím akné:

Akné je kožní onemocnění, které vzniká, když maz a odumřelé kožní buňky ucpávají vlasové folikuly. Vytváří pupínky, červené skvrny a černé tečky. Akné nejvíce trápí dospívající, přesto může postihnout jedince všech věkových kategorií. Propionibacterium acnes je bakterie, která je zodpovědná za tvorbu akné. Kratom působí na pokožku tak, že se zaměřuje na bakterie způsobující pupínky. Molekuly přítomné v bylině pomáhají zpomalit růst mikroorganismů, které vedou k akné. Tvrzení je podloženo i vědeckými důkazy. Vědci provedli studii , aby prozkoumali výhody extraktu z listů kratomu proti konkrétním bakteriím. Další přírodní alternativou pro boj s akné je CBD.

7. Kratom je antibakteriální

Díky své antibakteriální schopnosti mohou listy kratomu pomoci neutralizovat bakterie přítomné v ranách a snížit riziko infekce. Antibakteriální talent Kratomu je také užitečný pro kosmetické produkty kratom používané ve fázi čištění vaší rutiny, jako jsou mýdla s kratomem , pleťové vody a bomby do koupele. Aplikací těchto nových produktů kratom během koupele nebo sprchy můžete zvýšit účinnost své každodenní očistné rutiny a neutralizovat bakterie, které přispívají k vyrážkám.

8. Kratom napomáhá efektivnějšímu hojení

Vzhledem k tomu, že tělo využívá vyšší množství antioxidantů při tvorbě a hojení jizevnaté tkáně , větší přísun externích antioxidantů do místa rány by mohl pomoci k rychlejšímu a efektivnějšímu hojení. Obsah antioxidantů v kratomu by proto mohl nabídnout ochranné a regenerační výhody, stejně jako čistící, když se použije v kosmetických produktech kratom.

 

Zpět do obchodu