Kratom vs kra thum a kra thom

Jistě již všichni znáte tropický stálezelený strom z čeledi kávovníkovitých pocházející z jihovýchodní Asie neboli kratom. Jedná se o stále populárnější rostlinu v několika zemích  a lidé se o něj zajímají více a více. Existuje mnoho různých druhů kratomu, z nichž každý je velice jedinečný! Možná jste si již někdy říkali, zda existuje nějaká alternativa či podobný produkt kratomu. Ano, existuje! V tomto článku tyto dva druhy kratomu porovnáme, abychom vám pomohli rozhodnout se, který z nich je pro vás ten pravý. 

kratom-3

Co je Mitragyna Hirsuta?

Mitragyna hirsuta je rostlina, která patří do stejného rodu stromů jako kratom. Je to populární alternativa ke kratomu již nějakou dobu a poskytuje mnoho stejných výhod, které uživatelé kratomu očekávají. Přestože má M. hirsuta podobné výhody, dokáže se vyhnout kriminalizaci, kterou mnoho zemí a států klade na kratom. Mitragyna hirsuta obsahuje mitragynin a mitraphyllin, dva z nejvýznamnějších alkaloidů nalezených v kratomu. Obsahuje také řadu dalších alkaloidů, které poskytují podobné výhody. Tento článek vysvětlí vše, co je třeba vědět o Mitragyna hirsuta, abyste se mohli rozhodnout, zda je pro vás vhodná nebo ne. 

Mitragyna hirsuta je rostlina patřící do rodu Mitragyna, stejné čeledi rostlin, do které patří kratom (Mitragyna speciosa). Mitragyna hirsuta zůstává jednou z nejoblíbenějších alternativ kratomu.

Kde Mitragyna Hirsuta roste?

Hirsuta roste přirozeně v mnoha stejných zemích, ve kterých roste kratom. Nejčastěji se vyskytuje v džunglích Thajska, Vietnamu, Kambodže a Malajsie.

Mitragyna Hirsuta je zcela legální! 

Kromě toho, že poskytuje mnoho stejných výhod jako kratom, Mitragyna hirsuta poskytuje spolehlivou alternativu pro lidi, kteří nemohou kratom legálně získat. Kratom byl v několika oblastech zakázán, ačkoli většina zemí a států kriminalizuje celou rostlinu spíše než její specifické alkaloidy. Mitragyna hirsuta obsahuje mnoho stejných alkaloidů jako kratom a přesto spadá mimo právní jurisdikci, protože jde o jinou rostlinu. Jako takový jej můžete dovážet legálně, a to i na některých místech, kde je kratom považován za nelegální. M. hirsuta je mezi uživateli označována jako kra thum khok, což se vyslovuje velmi podobně jako ‚kratom.‘ Rostlina vypadá podobně s jasně zelenými listy, které jsou poněkud menší než ty, které se nacházejí na rostlině kratom.

Co je Mitragyna Javanica? 

AKA Mitragyna diversifolia (Kra Thom na) neobsahuje stejné alkaloidy jako kratom, ale obsahuje mitrajavin

Jaký je rozdíl mezi kratomem a Mitragyna Hirsuta? 

Tyto dvě rostliny jsou si dost podobné, i když v žádném případě nejsou totožné. Mitragyna hirsuta je nejčastěji přirovnávána ke druhům kratomu s červenými žilkami. Mitragyna hirsuta je mnohem silnější než mnoho jiných alternativ kratomu, ale zdá se, že zaostává za samotným kratomem. To je pravděpodobně způsobeno nedostatkem mitragyninu a 7-hydroxymitragyninu, dvou alkaloidů, které jsou nejvíce odpovědné za schopnosti kratomu. Mitraphyllin, hlavní alkaloid nalezený v Mitragyna hirsuta, sdílí mnoho stejných vlastností jako tyto dva alkaloidy. Poskytuje podobné výhody, i když mnohem méně intenzivním způsobem. Někteří lidé to ve skutečnosti preferují. Vzhledem k tomu, že kra thum khok je méně účinný, je méně pravděpodobné, že způsobí vedlejší účinky.

Čím se tedy Mitragyna Hirsuta liší od kratomu? 

  • ze všech alternativ kratomu je nejlepší
  • obsahuje hodně alkaloidu Mitraphylline, který je také v kratomu
  • má mírnější, ale podobný efekt stejně jako kratom
  • ve větším množství se podobá červenému kratomu
  • je celosvětově legální 

Mezi členy rodu mitragyna patří:

Mitragyna javanica 

Mitragyna inermis

Je velmi vzácná odrůda rostliny, kterou je stále těžké najít online. Tradičně se používal jako diuretikum a k léčbě zažívacích potíží.

Mitragyna tubulosa 

Je extrémně vzácná. Vědci však v rostlině identifikovali řadu opioidních alkaloidů, jako je mitrafylin a izomitrafylin.

Mitragyna parvifolia 

Je dobře známá rostlina z rodu Mitragyna, která se tradičně používá již po staletí. 

Vyzkoušejte také ostatní alternativy kratomu!

Zajímají tě také ostatní alternativy rostlin a bylin, které nahradí kratom? Na Kratomitu jich je hned několik

 

Adéla, Kratomit

Zpět do obchodu