Kratom legalita

Mnoho z nás rádo cestuje po světě a mnoho z nás rádo cestuje s kratomem. Často se nás ptáte, zda-li si můžete vzít kratom do zahraničí a zda-li je kratom legální v zemi, do níž zrovna plánujete cestu. Čtěte dále a zjistěte, kam si kratom vzít můžete a kam ne. 

Evropské státy, kde je kratom legální

Tady jsme vám sepsali stručné doporučení, jak je to s legalitou kratomu v nejnavštěvovanějších zemích Evropy:

Rakousko - pro osobní použití není trestné, nedoporučuje se prodávat a distribuovat.

Chorvatsko - pouze pro osobní účely, nedoporučujeme dále distribuovat

Španělsko - plně legální nákup a prodej kratomu.

Maďarsko - plně legální nákup a prodej kratomu.

Francie - je legální používat a vlastnit kratom; prodej kratomu je však považován za obchodování s nedovolenými látkami a je trestným činem.

Nizozemsko - plně legální nákup a prodej kratomu.

Slovensko - ZÁKAZ od 9.12.2021

Finsko - uvedeno jako regulovaná látka. Prodej kratomu je však regulován, protože výrobek lze zakoupit na základě platného lékařského předpisu.

Dánsko - uvedeno jako regulovaná látka. Prodej kratomu je však regulován, protože výrobek lze zakoupit na základě platného lékařského předpisu.

Norsko - uvedeno jako kontrolovaná látka. Prodej kratomu je však regulován, protože výrobek lze zakoupit na základě platného lékařského předpisu.

Německo - kratom je v Německu 100% legální za podmínky, že je výslovně označen a prodáván nikoli k lidské spotřebě, takže pro osobní účely, neprodávat a nedistribuovat.

Řecko - legální

Albánie - legální

Evropské státy, kde kratom legální není

Ve zbytku evropských zemí je kratom v současné době legální, kromě níže uvedených zemí:

Spojené království - od roku 2016 byl kratom zařazen mezi zakázané látky, které „vyvolávají psychoaktivní efekty“. Je nezákonné dovážet, vyvážet nebo prodávat kratom. Držení je však legální.

Irsko - v roce 2017 byl kratom zařazen mezi nelegální drogy podle plánu I. Je nezákonné používat, kupovat nebo vlastnit kratom.

Lotyšsko - uvedeno jako kontrolovaná látka. Je nezákonné používat, nakupovat nebo vlastnit kratom.

Itálie - od roku 2016 byl kratom zařazen mezi zakázané látky, které „vyvolávají psychoaktivní efekty“. Je nezákonné dovážet, vyvážet nebo prodávat kratom.

Švýcarsko - od roku 2017 byl kratom uveden jako kontrolovaná látka. Je nezákonné používat, kupovat nebo vlastnit kratom.

Litva - uvedeno jako kontrolovaná látka. Je nezákonné používat, nakupovat nebo vlastnit kratom.

Polsko - uvedeno jako regulovaná látka. Je nezákonné používat, nakupovat nebo vlastnit kratom.

Rumunsko - uvedeno jako kontrolovaná látka. Je nezákonné používat, nakupovat nebo vlastnit kratom.

Rusko - uvedeno jako kontrolovaná látka. Je nezákonné používat, kupovat nebo vlastnit kratom.

Švédsko - uvedeno jako regulovaná látka. Je nezákonné používat, kupovat nebo vlastnit kratom.

Turecko - uvedeno jako kontrolovaná látka. Je nezákonné používat, kupovat nebo vlastnit kratom.

 

Kratom mimo Evropu doporučujeme koupit až na místě. V USA kratom legální a koupíte ho v každém obchodě, doporučujeme jej tedy zakoupit na místě. Pokud byste i přesto měli kratom již připraven před cestou, můžete jej pořídit právě v našem internetovém obchodě, kde je, podle mnohých, ten nejlepší kratom v ČR, na což jsme náležitě pyšní. Přečtěte si také článek na téma legalita kratomu v Česku.

 

Shrnutí: V zahraničí KRATOM nedistribuujte, neprodávejte, pokud jej vezete s sebou na dovolenou, tak v množství pouze pro osobní potřebu.

Zpět do obchodu