Ashwagandha - zázračná rostlina z Indie

Stálezelený zázračný keř, který roste v Indii, na středním východě a části Afriky. Jeho historie se táhne až do dávných časů, kdy se používal. Tento ještě ne zcela známý keř má plno dalších skvělých využití. Pojďme si o Ashwagandhe říct více. 

ashw

Co je to Ashwagandha?

Jistě jste již slyšeli o tradiční indické medicíně Ajurvéda. Jedná se o medicínu, která se používá již po mnoho staletí a obsahuje několik zázračných bylin. Jednou z nich je právě i ashwagandha (Ašvaganda).

U nás v západním světě se o těchto bylinách moc nemluví a mnoho užitečných informací nám uniká. Tradiční šamanství těchto států bývají velmi účinné a jejich byliny v sobě skrývají neskutečnou energii. 

Ashwagandha neboli vitánie snodárná se dá také nazvat jako indický ženšen (podobnou bylinou je ženšen pravý) a jedná se o nejvíce zkoumanou adaptogenní rostlinu vůbec a v ajurvédské kultuře se používá více než 2500 let. Roste ve vysokých nadmořských výškách a dokáže vydržet jak ve velmi vysokých, tak nízkých teplotách. Lidé ji používají již mnoho staletí a stala se tak nejoblíbenější a nejpoužívanější bylinou. Jedná se nejčastěji o ashwagandhu v prášku

Ashwagandha účinky

Název „Ashwagandha“ popisuje vůni jejího kořene, což znamená „jako kůň“. Podle definice tedy ashwa znamená kůň.

Zaujala vás tato rostlina? Neváhejte ji vyzkoušet na našem e-shopu. Najdete zde i mnoho dalších léčebných bylin jako třeba moringa, tribulus a nebo maca

 


Adéla, Kratomit


Zpět do obchodu