Kde roste kratom?

Rostliny Kratom (Mitragyna speciosa) jsou ve skutečnosti stromy, občas dorůstající výšky až 100 stop. Pocházejí z tropických oblastí jihovýchodní Asie a jako takové je trochu obtížné je pěstovat v netropických klimatech. Je to však možné za daných podmínek, které strom kratom potřebuje. Pokračujte ve čtení, abyste se dozvěděli více informací o kratomu, jako je péče a tipy na pěstování! 

Borneo_kratomit

Víte o kratomu vše důležité?

Kratom je tropický strom, který může ve svém přirozeném prostředí dorůstat velké výšky. V chladnějším podnebí je třeba ho chránit před chladem, což znamená, že ho pravděpodobně bude třeba pěstovat v nádobě. To mu zabrání dosáhnout plné výšky, což je pravděpodobně dobře, pokud nemáte místo pro velmi velký strom. Rostlina kratom je známá svými listy, které se používají k výrobě různých produktů. Mezi tyto produkty patří kratom prášek. Kratomový prášek se vyrábí rozemletím kratomových listů na jemný prášek. Kratomové kapsle se vyrábějí plněním kapslí kratomovým práškem. 

Pěstování kratomu: co vše je potřeba? 

Rostliny kratom jsou velice obtížné množit. Mohou být zahájeny ze semen nebo řízků a obě mají relativně nízkou úspěšnost. Semena musí být velmi čerstvá, a i tak by měla být vysazena ve velké skupině, aby se zvýšila šance na získání i jediné životaschopné sazenice. Řízky jsou také obtížné, protože se často stávají obětí plísní nebo dokonce nikdy nevyrostou kořeny.

Postup pěstování kratomu:

  • Každý jednotlivý řízek umístěte do důkladně navlhčeného květináče plného rašeliny nebo pěstebního média.

 

  • Zavřete jej do plastového sáčku, chraňte jej před přímým slunečním zářením, dokud se nezačnou objevovat kořeny. 

 

  • Poté sáček občas otevřete, aby si rostlina zvykla na nižší vlhkost, případně sáček vyjměte a přesuňte na sluneční světlo. 

Dále potřebuje bohatou, velmi úrodnou půdu s dostatkem dusíku. Na rozdíl od většiny rostlin, u kterých zjistíte, že pěkně začínají růst, kratom nepotřebuje prakticky žádnou drenáž. Je velmi citlivý na sucho a ve většině případech ho nesmíte zalít až příliš. 

Kde roste kratom: země kratomu 

Pokud se zajímáte o kratom a jste jeho sběrateli, jistě jste si již někdy zjistili, odkud kratom pochází, kde roste a kde všude můžete najít kratomové plantáže. Pokud ne, rádi vám vše povíme. Kratom, jak se již píše výše, pochází z jihovýchodní Asie. Nejčastěji se pěstuje v Thajsku a Indonésii - konkrétně ostrov Borneo a Bali. Dle těchto ostrovů se i jmenují jednotlivé názvy neboli kratom Borneo a kratom Bali. V těchto zemích můžete na kratom narazit na mnoha místech. Plantáže se většinou vyskytují v opuštěnějších oblastech přírody. Pokud jste vášnivými sběrateli kratomu a zajímá vás, kde koupit nejlepší kratom původem z Bornea či Bali, prozradíme vám, o jaké e-shopy se jedná! 

Prodej kratomu

Kratom lze samozřejmě koupit na mnoha e-shopech v celé ČR.  Máte-li zájem o kvalitní sběratelský kousek, zde je top e-shop s kratomem

 

  1. kratomit.cz - Na Kratomitu můžete najít kvalitní kratom různých druhů až z daleké Indonésie.

 

Zaujal vás tento článek o pěstování kratomu natolik, že si kratom zkusíte vypěstovat sami u sebe doma? To je skvělý nápad! Máte-li zájem o jakýkoliv druh kratomu, navštivte kategorii kratom prášek na našem e-shopu. 

 

Adéla, Kratomit

Zpět do obchodu