Kolik gramů je lžička kratomu?

Hodně z vás nám píše, kolik je jedna lžička kratomu? Je to velmi důležitá otázka, protože zpravidla každý z vás při přípravě kratomu používá klasickou čajovou lžičku, kterou najdeme v každé domácnosti. Samozřejmě jsou zde jedinci, kteří používají různé odměrky, či dokonce jsou tady fajnšmekři, kteří to dělají od ruky. Za nás to určitě nedoporučujeme, protože je potřeba mít vždy své dávkování kratomu pod kontrolou a tím i jeho účinky. Přichází zde v úvahu také na místo kratomu v prášku, používat kratom v tabletách a vyhnout se tak této problematice s ideální kratomovou lžičkou.

Kolik gramů je jedna čajová lžička kratomu?

Jedna zarovnaná čajová lžička je cca. 4g hrubé nebo hladké mouky. Mouka má velmi blízkou konzistenci kratomu, a proto můžeme usuzovat, že jedna zarovnaná lžička je cca. 3-4g kratomu. V případě, že někdo nevaří, tak na to může jít přes odměřování kávy přes klasickou kávovou lžičku.

Nyní již víme, kolik je jedna čajová lžička a pojďme se podívat na to, jak si dávkovat kratom na gramy tak, abychom dosáhli maximálního docíleného účinku.

Jak dávkovat kratom čajovou lžičkou?

Níže je uvedena tabulka, jak by se měl kratom užívat za pomocí čajové lžičky. 

Lžičky kratomu Množství kratomu Účinky kratomu
1 lžička kratomu 3-4g Mírná úleva, zvýšení družnosti a pocit upovídanosti. Pocit relaxace a pozitivního postoje ke každé situaci.
2 lžičky kratomu 6-8g Silnější uklidnění a euforie, analgetické účinky. Pro zkušenější sběratele.
3 lžičky kratomu 9-12g Extrémně silný analgetický účinek, nadlimitní dávka.
4 lžičky kratomu 12-16g Zvýšené riziko nežádoucích účinků, nedoporučuje se, extrémní utlumení.

 

Každý sběratel by měl dbát na to, jak si co nejefektivněji a hlavně co nejbezpečněji připravit kratom, který nebude nežádoucí v účincích, ale přinese pouze ty pozitivní zážitky. Kratom je dobrý pomocník, ale je třeba najít svou míru a být opatrný. 

V závěru bychom rádi řekli, že pro začátečníky je fajn začít s dávkou 1-1.5g, pro zkušenější sběratele ta hranice bude dál, ale je potřeba mít své dávkování pod kontrolou. Zkušenější sběratelé mohou zvolit dávku mezi 2-5g a to vše v závislosti na jejich stavbě těla a metabolismu. Pro začínající i zkušené uživatele bychom doporučili zelený kratom Maeng-Da.

 

Zpět do obchodu