Který kratom je nejlepší?

Jste zvědaví, jaký kratom se považuje za nejsilnější a jaké jsou jeho hlavní typy? Kratom, získávaný z listů stromu Mitragyna speciosa, nabízí řadu účinků od stimulace po relaxaci. V tomto článku se dozvíte, které odrůdy kratomu jsou nejúčinnější a jak je rozpoznat. Zajímá vás, jak využít kratom nejefektivněji? Přečtěte si celý článek a zjistěte více.

Jak poznat nejsilnější kratom? Kratom je přírodní produkt z listů stromu Mitragyna speciosa. Pomáhá stimulovat a tělo i mysl, díky čemuž si získal velice dobrou pověst. V tradiční medicíně se používá už od 19. století a od té doby vzniklo několik variant i způsobů jeho použití. Kratom dělíme na hned několik základních druhů dle barvy nebo účinků. Který kratom je však považován za nejsilnější?

Který kratom je nejsilnější?

Různé studie napříč světem ukazují, že nejsilnější kratom je kratom druhu, respektive odrůdy Maeng Da a v těsném závěsu za ním druh Borneo. Mimochodem obě odrůdy pocházejí z indonéského ostrova Borneo. Některé stromy jsou údajně speciálně vyšlechtěny pro jeho výrobu, díky čemuž dokážou poskytnout opravdu silné, bezkonkurenční účinky. A jaké základní druhy kratomu známe?

Druhy kratomu

Kratom dělíme dle zbarvení žilek listů na 3 základní druhy. Každý z těchto druhů se vyznačuje unikátními účinky a specifickými vlastnostmi, které ovlivňují jeho využití v medicíně a terapii, přičemž rozdíly ve zbarvení žilek listů reflektují rozmanitost alkaloidního složení a následné působení na lidský organismus.

Bílý kratom

Za nejsilnější bílý kratom je považován kratom druhu Maeng Da (White), ale velice oblíbený je i jeho vzdálený příbuzný bílý kratom Bali.

Bílý kratom poskytuje nejvíce stimulačních účinků. Tento druh kratomu si oblíbili zejména zákazníci, kteří se potřebují dlouhodobě koncentrovat na určitou činnost a dělat ji co možná nejefektivněji. Je však potřeba si uvědomit, že u každého prodejce může být síla kratomu jiná. 

Červený kratom

Za vůbec nejsilnější druh červeného kratomu je považován červený kratom Maeng Da. Red Borneo působí silně a je potřeba dbát na správné sbírání –  zejména u začínajících zákazníků. Vhodnou alternativou je Red Borneo.

Červený kratom je znám pro své skvělé sběratelské efekty. Červený kratom je obecně považován za vůbec nejsilnější, co se týká relaxačních vlastností.

Zelený kratom

Mezi nejsilnější zelené kratomy patří kratom Green Entikong a Green Maeng Da. Oba jsou velice silné a populární u začínajících sběratelů.

Zelený kratom víceméně kombinuje účinky jak bílého, tak červeného kratomu. Tohle je ale poněkud zjednodušený popis.

Jak zvolit správný kratom?

Pokud jste začáteční sběratelé a s kratomem nemáte doposud žádné zkušenosti, je vhodné uvažovat spíše o slabších variantách.

Pokud jste v kratomech znalejší sběratelé, můžete vyzkoušet například náš červený kratom Reg Maeng Da nebo bílý kratom White Maeng Da.

Pár slov na závěr

Podle provedených studií je nejsilnější odrůdou kratomu Maeng Da, následovaná odrůdou Borneo, obě původem z indonéského ostrova Borneo. Tyto odrůdy jsou vyhledávané pro své silné účinky, přičemž kratom se obecně dělí do několika základních typů podle barvy žilek listů: bílý, červený a zelený. Každý typ nabízí odlišné účinky, od stimulace po relaxaci. Pro začínající sběratele je doporučeno začít s mírnějšími variantami, zatímco zkušenější mohou experimentovat s silnějšími odrůdami, jako je červený kratom Reg Maeng Da nebo bílý kratom White Maeng Da. Výběr správného kratomu závisí na individuálních potřebách a zkušenostech s tímto přírodním produktem.

 

Marie a Dominik, Kratomit

Zpět do obchodu