Iránský šafrán

Šafrán nejvyšší kvality je nejvyšší kvalitou šafránu, jaký můžete ve světě nakoupit. Vyznačuje se jednotnou tmavě červenou barvou a nejdelšími tyčinkami, kterých je v každém květu pouze 3 kusy.

Náš šafrán pochází ze severovýchodního Iránu a dostává se na stoly spotřebitelů přes burzu v Teheránu.

Sklizeň probíhá na podzim, obvykle v říjnu nebo listopadu a po staletí se šafrán považuje za nejdražší koření světa. Na 1kg koření je potřeba 90 až 120 tisíc květů šafránu setého, latinsky Crocus Sativus. Z nich je poté opatrně vytrháno 270 až 360 tisíc tyčinek a ty se podle kvality a délky dělí do pěti kategorií, z nichž Premium super negin je ten nejcennější.

Užití šafránu je široké od ochucování různých druhů masa, přes barvení rýže, rizota a těstovin. Používá se i v koktejlech, výrobě cukrovinek, do čaje a jiných nápojů.

Jsou mu připisované léčebné účinky, zlepšení nálady a harmonizaci těla i duše.

Hlavně však v kuchyni navozuje při přípravě jídel pocit vyjímečnosti a neopakovatelného zážitku.

Lze jej použít v malém množství jen volně nasypaný na maso nebo pro větší obarvovací a smyslový účinek jej můžete rozdrtit v hmoždíři.

Skladovat v temnu a suchu.

Věříme, že si nenecháte ujít tento mimořádný zážitek a objednáte na našem e-shopu už jen zkušební vzorek. Jsme přesvědčeni, že po vyzkoušení se budete rádi k tomuto koření vracet a dopřávat si ještě větších gurmánských zážitků.

Zpět do obchodu