Nezkrotná Indonésie: Domov kratomu

Od rušných měst až po hustou džungli - není místa jako Indonésie. Tento ostrovní stát je domovem široké škály rostlin a živočichů, včetně jedné z nejzáhadnějších rostlin přírody - kratomu. Kratom pochází z některých částí jihovýchodní Asie a v tradiční medicíně se používá již po generace. Čím je však tak výjimečný? Pojďme prozkoumat přírodní zázraky Indonésie a odhalit tajemství této mocné rostliny.

indo

Země kratomu

V jihovýchodní Asii se nachází Indonéské souostroví, které tvoří 17 000 ostrovů s jedním z nejrozmanitějších ekosystémů na světě. Ačkoli rušná indonéská města možná pro mnohé nevykřikují, že se jedná o exotické lokality, mimo metropole na vás čekají neuvěřitelné divy. Jedním z příkladů je zde kratom. Pochopení botaniky a původu kratomu začíná pochopením divoce dynamické krajiny této země: kratom nejlépe roste ve vlhkých podmínkách, jaké vytvářejí tropické oblasti, a daří se mu v rámci hojnosti přírodních zdrojů - těch, které jsou hojné právě v těchto tundrách a džunglích ostrovů. Tato pozoruhodná rostlina je již po staletí důležitou součástí indonéské kultury, od dělníků, kteří kratom potřebovali při manuální práci až po indonéskou medicínu. Tajemství, která tento ráj skrývá, jsou prostě ohromující a otevírají novou cestu k pochopení skutečné schopnosti a síly přírody.

Původ kratomu

Kratom je tropický stálezelený strom pocházející především z ostrova:

  • Borneo,
  • Malajsie,
  • Vietnam,
  • Thajsko a také z částí Číny.

V těchto zemích sice roste přirozeně, ale daří se mu i v oblastech s vysokou vlhkostí a srážkami, jako jsou například bujné deštné pralesy v Indonésii. Zde v Indonésii lze kratomové stromy nalézt v blízkosti řek, rybníků a dalších vodních ploch, kde je vlhkost vyšší než obvykle. Je třeba poznamenat, že ne všechny druhy kratomu se vyskytují ve všech regionech - v různých oblastech se vyskytují různé odrůdy s jedinečnými vlastnostmi.

Praktiky pěstování kratomu v Indonésii

Aby byla zajištěna kontrola kvality při sběru listů kratomu z divokých stromů nebo při jejich pěstování na farmách, musí být v průběhu celého výrobního procesu dodržovány přísné protokoly. V Indonésii se farmáři při sklizni řídí konkrétními pokyny stanovenými vládou - ty zahrnují vše od sekání pouze zralých listů až po vyřazení všech příliš mladých nebo při zpracování poškozených listů. Kromě toho musí všechny sklizené listy před zabalením do obalů určených k prodeji projít procesem sušení, aby se zabránilo plesnivění nebo napadení hmyzem či jinými škůdci.

Kratomit: Kratom z Bornea

Jak již možná víte, i náš kratom z Kratomitu pochází z ostrova Borneo. S našimi farmáři na Borneu máme velice dobré vztahy a byli jsme je dokonce i navštívit! Celý příběh o expedici na Borneo si můžete přečíst na našem blogu. Velice nám záleží na kvalitě a z toho důvodu jsme chtěli vidět a poznat krásy Bornea a kratomu, abychom si byli jisti, že našim zákazníkům prodáváme ten nejlepší kratom

Nejlepší kratom z Indonésie 

Kratom je neuvěřitelný dar přírody s mnoha potenciálními přínosy - ale pouze v případě, že se vám dostane do rukou kvalitní produkt! Naštěstí pro ty, kteří hledají čisté rostliny kratomu vypěstované v Indonésii, naši farmáři věnují sklizni velkou péči a při výrobě kratomového prášku dodržují daná nařízení. Pokud tedy hledáte kvalitní produkty vyrobené ze zodpovědně pěstovaných zdrojů - nehledejte nic jiného než Kratomit!

Zpět do obchodu