Kdy se zakáže kratom?

Pokud jste fanoušky kratomu, možná jste si všimli, že se v poslední době hodně mluví o možnosti zákazu kratomů. I když ještě nebyla učiněna žádná rozhodnutí, je důležité být o situaci informováni, abyste mohli učinit to nejlepší rozhodnutí pro své zdraví a pohodu. V tomto příspěvku na blogu se podrobně podíváme na potenciál zákazu kratomů a na to, co by to mohlo znamenat pro milovníky kratomů v ČR. Zajímá vás, jaký kratom si ještě stále můžete koupit a kde seženete ten nejkvalitnější? 

legalita

Co je kratom?

Kratom je tropický strom původem z jihovýchodní Asie. Listy stromu byly po staletí využívány domorodými obyvateli. V posledních letech si kratom získal oblibu v západních zemích. Kratom se objednává ve formě pilulek, tablet, kapslí nebo jako kratom prášek.

Proč se mluví o zákazu?

  • Existuje několik důvodů, proč někteří lidé prosazují zákaz kratomu. Nejčastějším důvodem je, že kratom je spojován s řadou špatných zkušeností a někdo jej dokonce bere jako drogu. Jelikož žijeme ve světě, kde se běžně užívají drogy, jako je například i káva, alkohol či cigarety, zákaz kratomu je v porovnání s těmito drogami bizarní. Pokud se zakáže kratom, proč se nezakáže i alkohol? 
  • Dalším důvodem je, že někteří lidé věří, že kratom by měl být zakázán jednoduše proto, že je to neregulovaná látka. Vzhledem k tomu, že kratom není v současné době regulován, neexistuje způsob, jak s jistotou zjistit, co je v daném produktu. To může být nebezpečné, protože to znamená, že lidé by mohli užívat produkty, které obsahují škodlivé kontaminanty nebo které neobsahují množství kratomu slibované na etiketě. Znamená to také, že neexistuje žádná kontrola kvality, která by zajistila, že všechny produkty splňují bezpečnostní normy. To samozřejmě neplatí vždy! Kratomit.cz se stará a především dává pozor na to, aby všechny druhy kratomu, které se na Kratomitu prodávají, byly té nejlepší kvality. Kratomit byl dokonce osobně na Borneu a zúčastnil se sběru kratomu, aby všem zákazníkům dopřál ten nejlepší kratom

Co by znamenal zákaz?

Pokud by byl kratom zakázán, znamenalo by to, že nákup, prodej kratomu, držení nebo používání kratomu by se v České republice stalo nezákonným. To by lidem, kteří v současnosti nakupují kratom jako sběratelský předmět, neumožnilo jej znovu kdekoliv a jakkoliv získat. Mohlo by to také vést k tomu, že se lidé stanou zoufalejšími a budou se obracet k potenciálně nebezpečnějším látkám. Legalita kratomu je momentálně diskutována i v jiných státech a v některých je za jeho držení dokonce vysoký trest. Mezi takové země patří například Malajsie, kde za držení několika gramů kratomu můžete jít do vězení až na 5 let. 

Co tedy očekávat a jak se na zákaz připravit? 

Možnost zákazu kratomu je velmi reálná a neměla by se brát na lehkou váhu. Pokud v současné době nakupujete kratom jako sběratelský předmět, měli byste se jistě zaměřit na jiné alternativy

Alternativy kratomu:  

  • Kanna
  • Moringa
  • Matcha 

Pokud jste kratom ještě nikdy neobjednali, je ten správný čas jej objednat, než se úplně zakáže. Ohledně situace zákazu kratomu v ČR vás budeme samozřejmě informovat! 

 

Adéla, Kratomit

Zpět do obchodu